Veel gestelde vragen over Diabetes en Glucose-Check®
1. Vervangt Glucose-Check de diagnose van een arts?
Met Glucose-Check® kunt u thuis zeker en betrouwbaar testen of uw glucose is verhoogd. Glucose-Check® vervangt echter niet de diagnose door een arts. Bij een positieve uitslag dient u contact op te nemen met uw arts om na de diagnose de verdere voortgang te bespreken. H
ij of zij zal dan samen met u de mogelijkheden doornemen om uw glucose te verlagen en verdere complicaties te voorkomen.
2. Hoe betrouwbaar is Glucose-Check®?
Glucose-Check® is voor meer dan 95% betrouwbaar. De test is vergeleken met gangbare methoden om het glucose aan te tonen via tal van klinische studies. De testmethode (visueel) is algemeen aanvaard en een zeer geschikte methode voor een eerste bepaling van glucose in urine. Indien u zich 1 a 2 keer per jaar wilt controleren is de Glucose-Check® de meest logische keuze.
3. Wat is het voordeel van Glucose-Check® ten opzichte van een bepaling in het lab?
Om te beginnen is de Glucose-Check® urinetest uit te voeren op een moment dat het u het beste uitkomt. De test is pijnloos, snel, makkelijk en betrouwbaar. De test wordt geleverd met 3 complete testen waarmee u vaker kunt testen. De betrouwbaarheid van de test tenslotte is klinisch bewezen.
4. Ik meet glucose in mijn urine, moet ik mij zorgen maken?
Neem de test en de bijsluiter mee naar uw huisarts en bespreek het resultaat van de test. Glucose behoort niet aantoonbaar te zijn in urine. Tijdige maatregelen om beginnende diabetes te onderdrukken kunnen complicaties op latere leeftijd helpen voorkomen.
5. Waarom is Glucose-Check® beter dan andere testen verkrijgbaar?
Glucose-Check® wordt geleverd met 3 complete test kits. De test wordt in meer dan 80 landen geleverd en gebruikt en in zeer vele klinische onderzoeken is de test betrouwbaar gebleken.
6. Hoe snel is de test?
Het uitvoeren van de complete test en het aflezen neemt niet meer dan 2 minuten in beslag. Betrouwbaar, snel en voordelig uw glucose bepalen is nu dus mogelijk.
7. Waar kan ik Glucose-Check® kopen?
Glucose-check® is verkrijgbaar via iedere DIO drogist en G&W winkels. Uw eigen apotheker of drogist kan de test bestellen via de medische groothandels Holland Pharma, Unipharma, Vriesia en FACO.
8. Waar kan ik informatie inwinnen over diabetes?
Neem contact op met uw arts of wijkverpleegkundige over de risico's van een te hoog glucose gehalte. Op lange termijn is diabetes de meest voorkomende oorzaak van hartfalen, aderverkalking en ernstig nierfalen. Een tijdige diagnose is dus van levensbelang!
9. Ik ben wel boven de 45 maar ik heb nergens last van?
Diabetes is letterlijk een sluipmoordenaar. Vaak is diabetes (type 2) al jaren aanwezig zonder klachten. Pas als u klachten krijgt komt dit aan het licht. De schade die dan al is aangericht is niet meer terug te draaien. Bent u boven de 45? Wat te zwaar? Eet u niet altijd gezond? Beweegt u eigenlijk te weinig? Neem GEEN risico en probeer Glucose-Check en test hoe het nu echt zit met uw glucose gehalte. Tijdig vaststellen van diabetes is ZEER belangrijk en kan u helpen om ernstige hart en vaatproblemen te voorkomen!
10. Waarom is het Diabetes Fonds geen voorstander van een zelftest?
Daar hebben wij geen logische verklaring voor. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben diabetes zonder het te weten. De signaalfunctie van een diabetes zelftest wordt ernstig onderschat door het Diabetes Fonds. De verklaring op hun website is ook volstrekt onjuist. Zo valt er te lezen: "Zelftests kunnen door fabrikanten zonder controle op betrouwbaarheid op de markt worden gebracht." Blijkbaar is het Diabetes Fonds niet op de hoogte van de Europese IVD wetgeving. Glucosemeters (en diabetes zelftesten) vallen onder een specifieke groep testen welke moeten voldoen aan strenge eisen. Glucose-check® voldoet aan deze eisen en is voor meer dan 95% betrouwbaar. Zorgelijker is het dat het Diabetes Fonds wél haar vertrouwen uitspreekt over een zelftest in de vorm van een vragenlijst. Een heldere en makkelijk uit te voeren In Vitro Zelftest is toch echt vele malen betrouwbaarder dan een vragenlijstje....
11. Wat zijn eigenlijk goede of slechte glucose waarden?
|
Goed
|
Aanvaardbaar
|
Slecht
|
Nuchter
|
4 tot 7*
|
7 tot 8*
|
boven 8*
|
2 uur na de maaltijd
|
onder 9*
|
9 tot 10*
|
boven 10*
|
Voor het slapen gaan |
6 tot 8* |
8 tot 9 * |
boven 9* |
* in mmol/l